Artykuły i poradniki Starwood Hotel & Resorts:
Walentynki w pięciogwiazdkowych hotelach
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Walentynki to święto, którego pierwowzorem było starorzymskie święto Luperkalia, kiedy to 14 i 15 lutego czczono Junonę - boginię kobiet i małżeństwa oraz Pana - boga przyrody. Obecne święto wywodzi się jednak z kultury anglosaskiej i celebruje się je już od XV wieku. Do Polski święto zakochanych przywędrowało w latach 90. z kultury francuskiej i krajów anglosaskich. Elementem świętowania tego dnia jest wręczanie sobie kartek, najlepiej czerwonych, oraz wspólne romantyczne spędzanie czasu1.
Starwood rewolucjonizuje rynek programów lojalnościowych w hotelarstwie wprowadzając wyjątkowe benefity dla osób często podróżujących
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Program Starwood Preferred Guest wprowadza najbogatszą w historii ofertę benefitów dla elitarnej grupy osób często podróżujących. W skład oferty wchodzą: usługa 24 Hour Check In, indywidualny ambasador i dożywotni status członkowski.
Hotel Sheraton w Warszawie wymienił wszystkie żarówki na ekologiczne oświetlenie LED
Domańska Natalia
Kilka słów:
Hotel Sheraton w Warszawie wymienił wszystkie żarówki na energooszczędne i tym samym poszedł o krok dalej w swoich działaniach na rzecz ochrony środowiska. To już kolejna proekologiczna inicjatywa warszawskiego hotelu, który ochronę środowiska ma wpisaną w misję zarządzania firmą.
Miesiąc ostryg w restauracji Fusion
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Szef kuchni restauracji Fusion w hotelu Westin Warsaw przez miesiąc będzie proponował menu ostrygowe. Te luksusowe owoce morza poda na wiele sposobów: surowe, zapiekane, grillowane i w tempurze. Menu będzie dostępne w restauracji do połowy lutego.
Sheraton oferuje najlepszy brunch w Warszawie
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Według czytelników magazynu Warsaw Insider najlepszy niedzielny brunch w Warszawie można znaleźć w Sheratonie przy Placu Trzech Krzyży.
Smaki Dobra 2011 - 650 000 PLN dla dzieci
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
W warszawskim Sheratonie już po raz trzeci zorganizowano wyjątkową kolację charytatywną, której pomysłodawcami są Fundacja ORIMARI i sieć Starwood Hotels & Resorts. Podczas wydarzenia licytowano perełki kulinarne przygotowane przez sześciu szefów kuchni hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie, Westin oraz Le Meridien Bristol.
110 lat szykownej historii – hotel Le Meridien Bristol w Warszawie zaprasza warszawiaków na tort rocznicowy
Le Meridien Bristol
Kilka słów:
W sobotę 19 listopada hotel Le Meridien Bristol oficjalnie rozpoczyna świętowanie 110. rocznicy działalności. Z tej okazji szef kuchni Michał Tkaczyk przygotował wyjątkowy tort urodzinowy, na który zaprasza wszystkich warszawiaków, aby wspólnie uczcić to wydarzenie. Każdy, kto 19 listopada znajdzie się w przestrzeniach Cafe Bristol zostanie poczęstowany kawałkiem czekoladowego, rocznicowego tortu. Świętowanie rozpocznie się o godzinie 10.00.
Adrianna Styrcz wystąpi w SomePlace Else
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Znana z programu „X-factor” energetyczna Adrianna Styrcz wystąpi w piątek 28 października na scenie SomePlace Else w ramach projektu Jimming@SPE.
Wołowina z całego świata w tym wagyu w październiku w restauracji The Oriental
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Szef kuchni restauracji The Oriental – Aprochet Inboom zaprasza w październiku na najlepszą wołowinę z różnych zakątków świata. Atrakcją dla miłośników kulinariów będzie z pewnością wołowina Wagyu.
Tomasz Szyszka nowym dyrektorem sprzedaży i marketingu hotelu Sheraton w Sopocie
Sheraton Sopot Hotel*****, Conference Center & Spa
Kilka słów:
Tomasz Szyszka objął właśnie stanowisko szefa sprzedaży i marketingu hotelu Sheraton Sopot, Conference Center & Spa. Do jego obowiązków będzie należała realizacja strategii sprzedażowej hotelu, który posiada największe w Trójmieście centrum konferencyjne oraz koordynacja działań marketingowych i public relations.